mbs 2012.02.15. 07:00

Könyves csütörtök

Programajánlatok 2012. február 16-ára

Úgy látszik, a könyves és irodalmi világ megirigyelte a torkos csütörtök sikerét, mert az idei esemény előtt éppen egy héttel rendkívül gazdag és változatos „étlappal” kedveskedik az olvasóknak. Kedves könyvbarátok, torkoskodásra fel!

Bakonyi dinoszauruszok — Ősi Attila könyvének bemutatója a Magyar Természettudományi Múzeumban

A GeoLitera sorozat legújabb tagjaként látott napvilágot Ősi Attila paleontológus izgalmas kötete, a Dinoszauruszok Magyarországon. A szerző 11 év „kalandokkal teli krónikáját” foglalta össze, kezdve a 2000-es év tavaszával, amikor elsőként ő talált hazánk területén dinoszauruszmaradványokat. A könyv tudományos alapossággal és igénnyel megírt mű, mégis bátran ajánlható — a szakembereken túl — a paleontológia iránt érdeklődő laikusoknak is. 120 oldalon nyerhet bepillantást az olvasó a krétakori nyugat-tethysi szigetvilág ősgerinces élővilágába, valamint a lelőhely felfedezésének, majd feltárásának izgalmas körülményeibe.
A könyvbemutató 14 órakor lesz a Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor termében (Budapest VIII., Ludovika tér 2—6.).

KönyvTÁRlat az OSZK-ban Babits Mihály hagyatékából

Az Országos Széchényi Könyvtár a Babits-hagyatékkal folytatja a januárban KönyvTÁRlat címmel indult kulturális programsorozatot. A következő esemény — a korábbi alkalomhoz hasonlóan — három részből áll majd: bemutatják a költő köteteinek első kiadásait és ritka, eddig talán sosem látott fényképeken láthatjuk Babitsot és korát, majd rendhagyó „irodalomóra” veszi kezdetét, végül pedig neves színészek előadásában verseket hallgathat a közönség. Császár Angela, Rubold Ödön és Török Máté olyan művekkel is megismertetik a látogatókat, amelyek a rendszerváltást megelőzően tiltottak voltak.
A belépés ingyenes, a szervezők elsősorban középiskolai diákoknak, felnőtteknek ajánlják a részvételt. A programok 15:10-kor kezdődnek az OSZK-ban (Budapest I., Szent György tér 4-5-6.).

Örkény 100 — Születésnapi kerekasztal az Írók Boltjában

Április 5-én lenne száz éves az Egypercesek atyja. Az Írók Boltja az Isten hozta, Őrnagy Úr! című, 1969-ben Fábri Zoltán rendezésében, Latinovits Zoltán és Sinkovits Imre felejthetetlen alakításával készült film vetítésével emlékezik a szerzőre. A film után Gerőcs Péter író és Tarján Tamás irodalomtörténész beszélgetnek a író munkásságáról, életéről. A kerekasztal 16:00-kor lesz az Írók Boltjában (Budapest VI., Andrássy út 45.).

Szabadság, Szerelem — Spiró György az Alexandra Irodalmi Kávéházban

Lévai Katalin vendége ezúttal Spiró György író, költő lesz. A beszélgetés címe: Szabadság, Szerelem. Az írótalálkozóra az Alexandra Irodalmi Kávéházban (Budapest, VII., Károly krt. 3/C) kerül sor 19:00-kor.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr234106651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása