Ma veszi kezdetét az a kétnapos olvasásnépszerűsítő konferencia, melyet a Magyar Olvasástársaság Az olvasás sokfélesége címmel rendez.

Biztos, hogy ugyanarról a könyvről beszélünk? — fordult már meg sokunk fejében egy-egy olvasmányélmény megosztása közben. Azt már jól a szánkba rágták, hogy egy műnek nincs egyetlen üdvözítő értelmezése, de pontosan miért is nincs? Egyszerűen csak másképp vagyunk huzalozva? Nem csak szociálisan, kulturálisan, de biológiailag is? A Magyar Olvasástársaság (van ilyen!) ma kezdődő konferenciája ezt a kérdéskört vizsgálja. Lesz barátkozás a kortárs irodalommal, lesz szó a már általunk is tárgyalt biblioterápiáról, a sokat emlegetett szövegértésről, vallásos és világi olvasás különbözőségeiről, együtt-olvasásról, olvasási divatokról, autizmus és olvasás összefüggéseiről, arról, vajon hogyan alakul a kötelezőolvasmány-kánon, és hogy az olvasás többek között milyen mélyen biológiai jelenség is. Reményeink szerint tehát arról, hogy a sokféleség jó, a sokféleség örömforrás — az olvasásban is. A rendezvény aktualitását a küszöbön álló, sokat vitatott oktatási reform adja. Itt tájékozódhatunk a helyszínekről és programokról, s többek közt az előadások absztraktjaiba is belenézhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr654557984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása