2011. október 3. és 9. között rendezik meg az Országos Könyvtári Napok könyves eseményt, melynek elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a könyvtárak tanulási folyamatokban betöltött szerepére.

A programsorozat keretében az ország több településén a hét minden napján más és más témához kapcsolódóan előadások, könyvbemutatók, beszélgetések, kiállítások, játékok, zenei programok lesznek. Közben a résztvevők felfedezhetik a helyi értékeket, a települések sokszínűségét, hagyományait, és megismerhetik a tanulás örömét is.

A könyvtári napok témakörei: öröklődő tudás, praktikus tudás, tanulás a tudásért, játék a tudásért, tudáspróba.

A hét záróeseménye október 9-én a Könyves Vasárnap. Ebből az alkalomból a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással és színes programokkal várják a könyvbarátokat. Idén is figyeltek az egyes korosztályok eltérő érdeklődésére: a babákat például Zenebölcsi, Ringató, Ciróka, maróka; a kölyköket könyvtári bemutatók, könyvkötés, mesék; a tiniket nyelvi és egyéb kvízek, a drog, alkohol és dohányzás káros hatásairól szóló beszélgetések; a nagyikat kézimunkázás, internetezés és filmek várják.

Október 9-e egyben a Megbocsátás Napja. Ezen a napon a késedelmes könyveket térítésmentesen vissza lehet vinni a könyvtárakba.

A rendezvényeket az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezi, és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A programokra a belépés ingyenes.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr23273804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása