JAKkendő-díj

jakkendo.jpgHa egy színvonalas irodalmi kör és egy minőségi öltönyöket forgalmazó üzlet összefog, abból bármi kisülhet. Akár egy rangos irodalmi díj is.

A JAKkendő díjra „a kötettel még nem rendelkező prózaírók” többek között novelláskötettel pályázhatnak. Ha novelláskötet (már csak a kiírás miatt is) nehezen, de kisregény, regény — menni fog. Akárcsak a szinopszis és a tartalomjegyzék. Valószínűleg nem lesz kihívás a rövid szövegmutatvány létrehozásához az önigazoló ideológia gyártása sem: nyilván nem szeretnének a bírálók teljes műveket elolvasni. Akkor sem. Ha két példányban kinyomtatva megkapják.

Ha mást is vonz a publikálás lehetősége, gyorsan nézzen szét a József Attila Kör honlapján, olvasgasson JAK-füzeteket. A díjazott pályamunka (ezek szerint egy) megjelenhet JAK-füzetben, a szerző pénzdíjat is kaphat.

Bátor vagyok, időnként saját gondolatokkal, erős személyiséggel. Ki merem jelenteni, hogy a kiírás szövegét még egy szempár megnézhette volna. De Ottlikkal már nem merek vitatkozni, tényleg írta, hogy „próza az, amit kinyomtatnak”. Bár így folytatta: „Gondoltam akkoriban, elsőéves matematika-fizika szakos egyetemi hallgató koromban, amikor körülbelül eldőlt, hogy mégsem költő leszek, hanem prózaíró.”

Ha a próza nem is feltétlenül az, ami a pályázati kiírás mottójaként megjelenik, és érteni sem fontos minden előírást, csak elegendő őket teljesíteni, pályázni akkor is mindenkinek érdemes, akinek lapul egy-két teleírt papír a fiókjában. Leadási határidő: szeptember 9. Mindenesetre azt a néhány évet, ami a kiíró szerint a fiatalságtól elválaszt — majd letagadom.

1 komment

Címkék: pályázat

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr64724999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

totaliber 2012.08.23. 09:48:07

Érdemes minket a Facebookon is követni: a KÉZMŰVÉSZ Könyvkötészet felajánlotta, hogy aki lájkolja a kommentjüket, és részt vesz a pályázaton, annak a beadandó könyvét ingyen bekötik vászonba vagy papírba. Sőt ha nyer, és megjelenik a kötet, még bőrbe is az első kiadásból! Lájkolni Facebookon a cikk alatti kommentet kell: www.facebook.com/totaliber. Sok szerencsét kívánunk a pályázóknak!
süti beállítások módosítása