A könyvet nemcsak megcsinálni, eladni is tudni kell. Könyvesbolti túránk keretében utánajárunk, hol és hogyan árusítják a köteteket. Mi mással is kezdhetnénk, mint a 2012-ben az év budapesti könyvesboltja címet elnyerő Libri Alleeval?

Helyszín: Libri Allee Könyváruház, Allee Bevásárlóközpont, 1117 Budapest, Váli utca 3.; nyitva tartás: hétfő—szombat 9:00—21:00, vasárnap 9:00—19:00.

Történet: A könyváruház az Allee nyitásakor, 2009. november 11-én 11:11-kor nyitotta meg kapuit. A bolt területe közel 2000 m².

Elrendezés: A kétszintes boltba az utcáról jövet az Allee Bevásárlóközpont földszintjén, a főbejárat mellett juthatunk be. Az emeleteket mozgólépcső köti össze a bolton belül. A bejáratnál több pult roskadozik a legújabb könyvektől, a bolt többi részében tematika szerint rendezték el a műveket. Mindkét szinten található egy-egy polc a 10 legújabb és a 10 bestseller kötettel. Az olvasók bőr puffokon vagy az emeleti fotelokban ülve lapozgathatják a kiszemelt alkotást. A fölső szinten lehetőségünk van hangoskönyvekbe is belehallgatni, és itt kapott helyet Frei Tamás kávézója is.

Kiszolgálás: Az eladók készségesek. Külön nem jönnek oda az emberhez — személy szerint jobban is szeretem, ha kedvemre bóklászhatok —, de ha kérdésünk van, a rendelkezésünkre állnak. Az általam keresett kötetből például két példányt is mutatott a rendszer, ám csak az egyik — kopottabb — darabot találtam meg. Miután felvázoltam a problémát, az eladó a raktárban is utánanézett, de a második példány sajnos nem lett meg.

Programok: A könyvesboltban rendszeresen tartanak könyvbemutatókat, dedikálásokat. A Cafe Frei előtti székeken és puffokon kényelmesen elfér egy húszfős közönség. A bemutatók hangosítása eddigi tapasztalataim szerint gördülékenyen megy.

Ami tetszett: Mint az Allee több pontján, a boltban is érintőképernyő segíti a tájékozódást. Rákereshetünk az adott könyv címére és/vagy szerzőjére, és a kapott találatok közül választva a program megmutatja nekünk a térképen, hogy hol találjuk meg az adott kötetet a boltban. Sőt még egy nyíl is jelzi, melyik irányba induljunk el.

Amin változtatnék: Nem tartom szerencsésnek, hogy az emeleten éppen az újdonságokat bemutató polc előtt vannak elhelyezve székek. Tény, hogy a kávézó vendégei így könnyedén leemelhetnek egy-egy kötetet a polcról, de a többi vásárló kénytelen vagy átvergődni rajtuk, vagy lemenni a földszintre, ha szeretné átfutni a teljes újdonságlistát.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr534506575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása