muveszetek_volgye.jpgIdén is megrendezik a Művészetek Völgyét Kapolcson és a környező településeken. A fesztivál július 27-én veszi kezdetét, és egészen augusztus 5-éig várják az érdeklődőket.

A művészetekről többek közt Alfons Mucha négyrészes képsorozata jut eszembe: a Zene, a Tánc, a Költészet és a Festészet is egy-egy külön alkotás tárgyát képezi. Ha ellátogatunk a Művészetek Völgyébe, minddel találkozhatunk egymáshoz igen közeli helyszíneken.

Kapolcs főutcáján, a Palya-udvarban Palya Bea és vendégei koncertekkel, táncházzal, beszélgetésekkel és színházi előadással várják a közönséget tíz napon keresztül. Palya Bea népdalénekesként vált ismertté kivételesen izgalmas hangjával, tavaly azonban azt is megmutatta, írni is remekül tud. Ribizliálom címmel jelent meg első önéletrajzi esszékötete, amivel egy időben egy lemezt is kiadott. Az idei Művészetek Völgyére is egy újdonsággal lepi meg rajongóit, hiszen az Ezeregy szefárd éjszaka című albumát Kapolcson kezdik árusítani.

A Kaláka Versudvarban a költészet és a zene kapcsolódásába nyerhetünk betekintést. A programok házigazdája a Kaláka együttes és Lackfi János. Számos koncert mellett Zenés versimprónak is fültanúi lehetünk, augusztus 1-jén 17 órától például Szabó T. Anna és Szirtes Edina Mókus előadásában. Aki nemcsak hallgatni, hanem költeni is szeretné a verseket, látogasson el a Versműhelybe, ahol Lackfi János kreatív írásfoglalkozást tart felnőtteknek 28-ától 5-éig minden nap 13 és 15 óra között.

A Magyar Írószövetség szervezésében írókkal, költőkkel, kiadókkal és terjesztőkkel találkozhatunk Kapolcson a Király udvarban. Sci-fi rajongóknak nem újdonság, hogy idén negyvenéves a Galaktika, ennek apropóján a magazin külön műsort kapott augusztus 1-jén 14 órától a Magyar Írószövetség Sci-fi Szakosztályával karöltve. A műfaj népszerűsége töretlen, ám ha mégis kíváncsiak lennénk rá, mit gondolnak mások a sci-fi jövőjéről, ne mulasszuk el a 16.30-as előadást.

És ha már a festészetet is említettem Mucha nyomán, a szemnek szánt művekről sem szabad elfeledkezni: a fesztiválon a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara is képviselteti magát Taliándörögdön. Az egyetem hallgatói különböző műsorokkal mutatkoznak be a nagyközönség előtt, munkáikból kiállítást is rendeznek a szervezők. A nyitott műhelyekben magunk is kipróbálhatunk különböző technikákat, így például a linómetszést és a korongozást.

Érdemes a Völgybe látogatnia felnőttnek-gyereknek egyaránt, mert rengeteg programmal várják a művészetekre fogékony közönséget. Gyerekeknek 10 éves korig ingyenes a belépés, felnőtteknek 3000 Ft a napijegy. Hétvégi jegyekről és további kedvezményekről a fesztivál honlapján lehet tájékozódni.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr54671538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása