Az utóbbi évek programkínálata alapján bátran kijelenthetjük: az éjszakákat nem érdemes alvásra pazarolni. Láthattuk már, mit csinálnak a fürdők, múzeumok, könyvesek, kutatók, reklámzabálók vagy éppen a műgyűjtők lámpaoltás után. Idén csatlakoznak a sorhoz a teátrumok is, hiszen március utolsó szombatján mutatkozik be a Színházak éjszakája.

Igaz, a bemutatkozás még csak a fővárosra terjed ki, tehát ezt az első évet tekinthetjük amolyan tesztévnek. Tizenhárom budapesti színház vállalta, hogy „egyetlen éjszakára megváltozik minden”. Legalábbis a falaikon belül. Aki úgy dönt, felkeresi kedvenc színházát, ezúttal nem passzív néző lesz, hanem valódi résztvevő. Találkozhat az eddig talán csak színpadon látott művészekkel, és végre kiderül, mi van a színfalak mögött.

Az Örkény Színházban például Mácsai Pál vezet irodalmi vetélkedőt, a Madáchban Müller Péter beszélget a lélek dolgairól, a Radnótiban pedig premier előtti ízelítőt kaphatunk Bálint András Úr és kutya című estjéből. Hogy ez az előadás irodalmikutya-est vagy irodalmi kutyaest lesz — még kérdéses. A Vígszínházban Molnár Ferenc kora elevenedik meg zenével és a Monokliból kimaradt írásokkal. És ez még korántsem minden.

A programokon külön erre a napra szóló karszalaggal lehet részt venni, és mivel bizonyos műsorok kötött férőhelyesek, érdemes időben jelentkezni rájuk. Az eseményről és a részletes programról itt gyűjthetünk be további információkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr194310064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása