_sven 2012.01.27. 07:00

FONTos részletek

FONTos részletek 1.

Új sorozatot indítunk útjára, melyben bepillantást nyújtunk a nap mint nap látott betűtípusok, betűcsaládok történetébe, működésébe és természetébe.

Felütésnek keresve sem találhatnánk jobbat Cam Wilde periódusos rendszerénél, mely a száz legnépszerűbb betűképet foglalja a mindenki számára oly jól ismert keretbe. Igen, betűképet, mely a tipográfiában egy összhangba hozott, teljes ábécét alkotó betűtervsorozatot jelent. Minden cella tartalmazza a betűtípus egy karakterét, a tervező nevét, a betűkép születésének évét, és egy sorszámot a százas népszerűségi-rangsorban. A gyakoriságon kívül az elrendezésben szerepet játszott az is, hogy az egy betűcsaládba (talpas, talpatlan, groteszk, realista, geometrikus stb.) tartozó betűképek egymás mellé kerüljenek. Ha valaki hozzám hasonlóan tapétázni szeretne vele, itt letöltheti nagyban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr193842798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása