muzeum+_irodalom.jpgVolt már itt divat, sör, zene és szerelem, ezúttal azonban az irodalom költözik be egy estére a Szépművészeti Múzeumba. A Múzeum+ rendezvénysorozat keretében 2012. szeptember 13-án íróké, írópalántáké és irodalombarátoké a terep.

Aki lelkes rajongója a Múzeumok éjszakájának, az bizonyára felfedezte már magának a havonta egyszer megrendezésre kerülő Múzeum+ rendezvényt. Ezeken az estéken ugyanis a Szépművészeti hosszabb nyitva tartással, 18 és 22 óra között különleges programokkal várja az érdeklődőket.

Már önmagában is érdekes lehet a Műkincsek és bűnesetek című időszaki tárlat, ami ellopott, majd sikeresen visszaszerzett műkincseket mutat be a nagyközönségnek. Na de ha Lackfi János költő vagy éppen Gryllus Dániel zeneszerző kalauzolja végig az embert a termeken, egészen új szemszögből nézheti végig a kiállításokat. „Jelképek erdején át...” címmel pedig Jalsoviczky Sára és Mácsay Krisztina vezeti végig az érdeklődőket a múzeum gyűjteményén.

Ha a séta után kicsit megpihennénk, s hallgatnánk némi irodalmat, Darvasi László, Horváth Lili, Tóth Krisztina és Spiró György tart felolvasóestet a Magvető Kiadó közreműködésével. A jobbnál jobb műveket befogadva könnyen lehet, magunk is ihletet kapunk: az Új Akropolisz egyesület szervezésében akár haiku-írásba is foghatunk. Persze ha még bátortalanok lennénk, Szépműs noteszt is készíthetünk a születendő művek lejegyzésére.

Az Irodalmi Társasjátékra már most nagyon kíváncsiak vagyunk, de a kultúrmütyür-készítés a Nova Designnal program is felkeltette az érdeklődésünket. Könnyedebb szórakozásra vágyóknak Lukács Eszter (ének) és Rieger Attila (gitár) jazzelőadását ajánljuk — bár a tánclépések gyakorlása, meglehet, mégsem lesz olyan pihentető elfoglaltság. Hogy a jó hangulat egy pillanatra se hagyjon alább, arról az Istvándy Pincészet borkóstolóval és -bemutatóval gondoskodik.

Csütörtökön (is) érdemes lesz tehát a Hősök tere felé venni az irányt. A belépőjegyért cserébe nemcsak a programokon vehetünk részt, hanem az állandó kiállítások mellett az időszaki tárlatokat is megtekinthetjük. A teljes árú jegy 2800 Ft-ba, míg a kedvezményes jegy 2000 Ft-ba kerül erre az éjszakára.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr324770884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása