bookworm_gardens1.jpgKépzelj el egy parkot, ahol – szó szerint – minden bokorban egy-egy népszerű mesekönyv élethű szereplőjével találkozhatsz a klasszikus Micimackótól, Jancsi és Juliskán át az újabb keletű ilyen-olyan rendű és rangú tündérekig. Mézeskalács házikók, japán teaház és kert, erdei lakok a fák ágai közt – és még szám­talan mesehelyszín. Igazi gyerekparadicsom lenne! A feltételes mód sajnos a közelgő rossz hír előfutára: a park Wisconsin államban található, és bár az optimista weboldal szerint mind­össze egyórás autóútra fekszik Milwaukee-tól, nekünk azért vélhetően kicsit tovább tartana az út.

A Könyvmoly Park (Bookworm Gardens) éppen három éve nyitotta meg kapuit, és azóta is ingyenesen látogatható az év nagy részé­ben. Az őshonos növényekkel teleültetett parkot, amely a flórát és faunát tekintve botanikus kertnek sem utolsó, különböző szekciókra osztották: az erdei színtérből farm lesz, majd állatkert, kőbe vésett állatokkal – például a Stuart Little kisegérrel –, majd tavakhoz és szigetekhez érünk, ahol a különböző „vizes mesehősök” kelnek életre. Minden egyes ilyen elkülönített parkrészen a hozzá illő mesekarakterek vagy azok otthonai nézhetők meg életnagyságban, és itt természetesen mindent meg lehet fogni, mindenhová fel lehet mászni, be lehet bújni, sehol nincs kint a „Belépni tilos” tábla.

A park – mint az talán már kitalálható – az olvasást hivatott megkedveltetni az ifjú látogatókkal, s bár a Memory Könyvtár gránit könyveire is vethetnek egy rövid pillantást a gyerekek, sőt akár hintaszékekben is elidőzhetnek – eszmét cserélve könyv­élményeikkel kapcsolatban –, azért olyan fontos kellékekről sem feledkeztek meg a park megálmodói, mint a Játszóház Szörnyeknek, aminek neve magáért beszél.

Ízelítőül néhány kép a parkról kedvcsinálónak, ha valaki netalántán arra járna vagy építene hasonlót nekünk is:

bookworm_gardens2.jpg

bookworm_gardens3.jpgbookworm_gardens6.jpg

bookworm_gardens4.jpgbookworm_gardens5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás

Bookworm Gardens

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr825603857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása