konyvesbolt_szeged.JPGHelyszín: Körút Antikvárium — Bagolyvárium, Szeged, Tisza Lajos krt. 59.; nyitva tartás: hétfő—péntek 9:00—18:00, szombat: 9—13, vasárnap: zárva.

Történet: Az antikváriumot a tulajdonos 15 éve alapította, és azóta is családi vállalkozásként üzemel Szeged szívében, a kiskörúton. Bár a városban mostanában sorra zárnak be a kisebb könyvesboltok, a Körút Antikvárium tartja magát, hála a visszatérő vendégeknek és a régi könyv töretlen népszerűségének. Foglalkoznak hagyatékfelvásárlással és régiségek árusításával is a bolt egy távoli szegletében. Ráadásul az üzletben banánosláda-felvásárlás zajlik, darabjáért 50 Ft-ot kaphat az ember. Én főleg azért járok ide, hogy ötleteket merítsek a régi könyvek tipográfiájából.

Elrendezés: Két egymásba nyíló teremből és számos raktárhelyiségből áll. Pincehelyiség, annak minden bájával és bajával. A félhomály kellemes, viszont érezhetően dől a falakból a nedvesség, ami nem túl könyvbarát.

Kiszolgálás: Jó tudni, hogy Szegeden itt vehetők át az antikvarium.hu-ról rendelt könyvek már az értesítés másnapján. A boltvezető jellegzetes hangú, régi vágású úriember nyilvánvaló könyv- és bagolyrajongással. Ő és a két alkalmazott készségesen segítenek a keresésben, sőt az antikvarium.hu böngészésében és a megrendelésben is a kevésbé hozzáértőknek.

Programok: A könyvhét alatt ők is akcióznak, másról nem tudok.

Ami tetszett: A hangulat. A pince, a régi könyvek illata. A zegek és a zugok. Hogy olcsó erotikus füzetektől kezdve latin nyelvű orvosi enciklopédiáig mindenféle van itt. Újabban régi bőr könyvtartók is. És persze a bagolygyűjtemény: a falakon, a polcok tetején végestelen- végig, kicsi, nagy, kövér, sovány, egész jó és borzasztó giccses.

Amin változtatnék: A modernizálás megölné a hely szellemét, de egy olvasósarok igazán jó lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr304685339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása