Ahogy egy nőnek sosem lehet elég ruhája, úgy egy könyvimádónak sosem lehet elég könyve. Hogy a felhalmozott köteteket hogyan lehet kreatívan tárolni, arra már adtunk ötleteket. Azonban sok könyvszerető életében eljöhet az a pillanat, amikor egy-egy könyvtől csak meg kell válnia, mert nincs már több hely. Ha a becserélés nem alternatíva, de azért mégsem szeretnénk megválni tőle, akkor jönnek a kreatív megoldások. Bár ma még szentségtörésnek tűnhet, hogy egyszer egy nyomda által mívesen kivitelezett kötetben kárt tegyünk, a tervezőket ez általában nem rettenti vissza.

Talán a legkézenfekvőbb megoldás a könyvet mint tárolót elképzelni. Ha ékszerdobozt készítünk belőle, különösen igaz, hogy a fedél alatt megannyi kincsre lelhetünk. Ezen a vonalon gondolkodtak tovább a Honbachi megálmodói is. Tulajdonképpen egy könyvből kialakított virágcserépről van szó, aminek az az érdekessége, hogy a növény öntözése során a papír sárgulni kezd, és antik hatást kelt.

Persze a virágok tárolását másképp is meg lehet oldani. Laura Cahill könyvből készült vázája például még vágott virág nélkül is igazán izgalmas kiegészítője lehet a lakásnak.

Ha a régi telefonkönyvet éppen nem kéri el valamelyik gyerek az iskolai papírgyűjtéshez, praktikus módon újra lehet hasznosítani az oldalakat: a tolltartó kellő mennyiségű ragasztóval viszonylag egyszerűen elkészíthető.

Ezzel szemben nagyobb technikai felkészültséget igényel, ha lámpát szeretnénk készíteni egy könyvből. Olvasáshoz minden bizonnyal kevés ez a fény, hangulatvilágításnak azonban kitűnő. Több könyv feláldozásával egész csillárkölteményt is el lehet készíteni (Albert’s Organics).

Nehéz elképzelni, hogy Robert The tervező kedvenc könyve lett volna az Encyclopaedia Britannica, bár az is lehet, hogy csak a házimunkát szerette volna egy kicsit izgalmasabbá tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaliber.blog.hu/api/trackback/id/tr1003571852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása